موضوع: طريقة عمل الكانيلونى بالصور هاتكلوا صوابعكم وراه 08/11/09, 10:16 am
طريقة عمل الكانيلونى بالصور هاتكلوا صوابعكم وراه المقاديــر:
3 بيضات (حجم متوسط أو كبير )
نصف أو ثلاث أرباع كوب من الحليب السائل (حسب نوع الحليب وقوامه ) الدقيق (ما نقدرش نعطيكم مقادير مضبوطة له) يعنى حسب نوع الدقيق لكن ننصحك تضيفيه ملعقة بملعقة حتى تصلي للقوام المطلوب وهو أخف من قوام الكيك ...وكل ما يكون القوام رقيق يكون الطعم أخف وألذ
الطريقة :
اخلطى المقادير السابقة جيدا (أزيلي الرغوة إن تكونت )
ضعى الخليط في كأس عشان أسهل في الاستخدام ... وكذلك نستعين بفنجان قهوة عشان اضمن المقدار متساوي في كل قطعة وتكون جميع القطع بحجم واحد (أكيد المنظرهيكون أحلى ) (وما تمليش الفنجان لأخره عشان الكانيلونى ما يطلعش غليظ ..... الرقيق أفضل )
وبعدها أحضري طاسة صغيرة مدهونة دهن خفيف بزيت (ماتكتريش من الزيت لأن الغرض مش قلي الكانيلوني ....الغرض أنه ما يلتصقش بالطاسة...من أسرار الكانيلوني الناجح انه ما يكونش مقلي )
وهكذا فنجان ورا فنجان
وأهم شئ إن النار هادئة جدا وكل دائرة تستوي على مهلها ...لأنك لو استعجلتي وقويتي النار النتيجة مش هتكون حلوة وأنا صورت قطعتين .. واحدة بنار هادئة وواحدة على نار عالية عشان تشوفوا الفرق في المنظر
وبعدما تنتهي من كل المقدار ضعي دوائر الكانيلوني على جنب
ونبدأ بتحضير الحشو وهو عصاج اللحم المعتاد
نضع شوية زيت على النار ونضيف له بصل مقطع صغير
وتقلبيه لحد ما يتغير لونه ويذبل قليلا
وبعدها تضيفي اللحم المفروم (يفضل المفروم فرمة واحدة يعني يكون خشن شوية ....مش ناعم زى لحم الكفتة )
وتقلبيه كل شوية لحد ما يتغير لونه وينشف مائه
ثم ضيفي القليل من الطماطم المعجون + ملح + فلفل أحمر مطحون ( شطة ) وأكيد حسب الرغبة
وتستمري في التقليب من حين لأخر وتضيفي القليل من الماء لحد مايستوي
بعدها حضري جميع الأشياء وهي : دوائر الكانيلوني واللحم العصاج وصحن فيه طماطم مبشورة +رشة خفيفة جدا من الملح
وبعدها تاخدي قطعة من الكانيلوني وتضعي بها قليلا من الحشو وتلفيها على نفسها وتضعيها في طاجن مدهون دهن خفيف بالزيت
وتستمري بنفس الخطوات إلى أن تنتهي من كل الدوائر
ثم تضعي الطماطم على وجه كل الأصابع
ثم رشة خفيفة من الزعتر المطحون ( وهذا ثابت في أغلب الأكلات الإيطالية )
ثم تضعي جبن مبشور (موتزاريلا أو إيدام )
وتدخليها الفرن من الأسفل مع مراعاة :
عدم إطالة فترة بقائها في الفرن لان كل ما فيها مستوي
ثم تحمريها من فوق
ولما تخرجيها من الفرن استعيني برأس سكين ووسعي وفكي الجبن بين كل الأصابع عشان تضمني تواجد الطماطم والجبن على كل قطعة...وما يتحركوش عند رفع الأصابع من الطاجن