saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22025 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: عمل الفته بالخل والتوم 26/11/09, 05:46 pm | |
| بمناسبه عيد الاضحى المبارك اليكم طريقه عمل الفته بالخل والتوم على الطريقه المصريه:
اولا يحمص قطع الخبر اما بالسمن واما داخل فرن البوتاجاز او يكون الخبز محمصا جاهزا ويكسر قطع صغيره اسلقى اللحم ولا تنسى وضع الحبهان والمستكه وورق اللورى والشبت والكرفس وبصله وجزره وحبايه فلفل رومى وقليل من الفلفل الاسود والزعتر والملح وبهارات اللحم فى مياه السلق ويستحب ان يكون اللحم ضانى اى لحم الخروف ومن الممكن اى نوع لحم اخر حسب ماتشتهى بعد اتمام نضج اللحم ابدئى بتجهيز كميه مرقه الفته على النحو التالى: ضعى ملعقه سمن فى اناء واقدحى بها قليل من المستكه ثم اضيفى عليها مبشور بصله متوسطه وقلبى حتى درجه الاصفرار ثم اضيفى المرق حسب الكميه اللى تحتاجين لعمل الفته وقبل اطفاء النار ضعى كميه من الخل الان عليكى بغمر الخبز بكميه من المرق بالخل ثم تغطى الوجه بالارز الابيض حتى يمتلىء السطح تماما ويختفى الخبر تحت الارز الان عليكى بتجهيز الخل بالتوم وذلك بتحمير ملعقه من مبشور التوم فى السمن حتى تحمر ثم يوضع الخل ويرفع من النار على الفور حتى لايتبخر وتسقى به وجه اناء الارز بالخبر يمكنك اضافه الصلصه اللى التوم بالخل اذا كنتى من محبى الصلصه المسبكه مع اضافه كميه من الفلفل الاسود للوجه ويزين الاناء برص قطع اللحم وبالهنا وكل عام وانتم بخير
| |
|