saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22211 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: كانيلونى باللحم او الدجاج 26/12/09, 09:50 am | |
| السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
الكانيلوني
المقادير
واحد ونصف كوب دقيق واحد ونصف كوب حليب 3بيض ورشه فلفل ملعقة كبيره زيت نصف ملعقة صغيرة ملح
الطريقه نخلط كل المقادير في الخلاط الكهربائي
في مقلى تيفال يوضع القليل من الزيت و يسكب مقدار بسيط من العجينة ونوزعها فى المقلاه حتى تملاها وتصبح مثل البيض الاومليت لما تستوى نقلبها على الوجه التانى وهكذا حتى تنفذ الكمية عايزه احلي شغل في قلب العجينه وتمسكي المقله وبرحه كده وقلبي العجينه
ندخل بقي علي الحشوووو
حشو باللحم المفروم
لحم مفرومه طبعا عرفين الحم المفروم بيتعمل ازي عصاج يختي خلاص هقول وخلاص نحمر بصلة مفرومة فى زبدة حتى يصفر لونهاونضيف فصين ثوم ثم نضيف اللحم ونقلب كويس ونضيف ملح وفلفل وشوية توابل وحبهان مفروم
حشو بقطع الدجاج والجبن الموتزرلا
تقطع صدور الدجاج قع صغيرع مثل قطع الشاورمه ثم توتبل بماء البصل والليمون ونوضع بعض الفلفل الاسمر والملح وكاري وحبهان مفروم نقطع بصل حسب الكميه علي شكل نصف دائره ثم نحرمه حتي يصفر في مقلاه ثم نضع قطع الدجاج ونقلب حتي النضج يمكن اضافه الفلفل الاخضر للدجاج عند الطهو حسب الرغبه هو شرائح الطماطم ثم نضع الجبن الموتزرلا بعد رفع الدجاج من علي النار
نبدأ نحشى بالحشو( حسب رغبتكم )الرقائق اللى عملناها ونلفها ونضعها فى قالب بيركس ثم نضع ونضع على الوجه صلصة البشاميل والجبنة الرومى المبشورة وندخلها الفرن 10 دقائق وبالهنا والشفا | |
|