saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: افطار اليوم السادس من رمضان 05/09/08, 11:24 pm | |
| مطبخ احلام بنوته بيرحب بالحلوين ويقدم افطار اليوم السادس من رمضان : لسان عصفور باللحم المفروم + بطاطس بوريه باللحم + قطايف الجبن والزيتون والحلو قطايف المكسرات وتعالوا نشوف
لسان عصفور باللحم المفروم المقادير : : نصف كيلو مكرونه لسان العصفور + نصف كيلو لحم مفروم + بيضه +كوب شوربه او مكعب مرقه دجاج + ملح فلفل بهارات + قليل من الزيت
_ الطريقه :
تسلق لسان العصفور وتترك للشطف والتصفيه من الماء _ يعصج اللحم المفروم وتضاف اليه البهارات مع الملح والفلفل _ يدهن اناء التسويه بقليل من الزيت و تقلب المكرونه مع اللحم المفروم وتصب داخل اناء التسويه تضرب البيضه وتضاف الى الوجه ثم الى فرن البوتاجاز للتسويه 20 دقيقه وتغرف فى اطباق التقديم
_بطاطس بوريه صينيه باللحم المفروم
_ المكونات
: كيلو بطاطس صغيره الحجم + 2 بيضه + نصف كيلو لحم مفروم + ملح وفلفل + بهارات+ قليل من النعناع الناشف + لا مانع من قشطه اللبن لو فى تلاجتك +بصل + زيت_
الطريقه : تسلق البطاطس وتقشر وتهرس سواء بالسكين او المفرمه او الكبه ناْخذ مهروس البطاطس ونضيف اليه البيضتان مخفوقتان ومضاف اليهما الملح والفلفل والبهارات والقشطه لو يوجد وتقسم العجينه نصفان _ يعصج اللحم المفروم ويدهن اناء التسويه زيت او سمن يفرش نصف عجينه البطاطس فى الاناء مع تسويه السطع ثم يضاف اللحم المفروم المعصج ويفرش بعدها نضيف النص الباقى من البطاطس المعجونه ويفرد بزيت خفيف لضمان ان تفرد العجينه براحه اليد وتوضع بفرن البوتاجاز فى نار متوسطه لمده نصف ساعه وتقطع وتقدم
_قطايف الجبنه والزيتون
: المقادير :
نصف كيلو قطايف طازجه + جبن من اى نوع تفضلين + طرنشات زيتون اسود منزوع النوى + نعناع ناشف + زيت للتحمير
- الطريقه : تاخدى نصف كميه القطايف فقط للحشو بالجبنه ونترك النصف الاخر للحلو _يضاف الزيتون والنعناع الناشف الى الجبن ويقلب الخليط ونقوم بحشو القطايف ثم تقلى فى الزيت وتقدم
_ الحلو
: باقى القطايف بالمكسرات : الطريقه : جهزى الحشو من اى مكونات تحت يدك وكما تحبى ان تكون يعنى ممكن جوز الهند مع السودانى والزبيب والسكر والقرفه ويمكن اضافه اى نوع مكسرات عندك حسب الرغبه _ وطريقه التسويه اما تحمر فى الزيت على النار _ واما ترص فى صينيه مدهونه زيت او سمن وتدخل الفرن لمده عشرين دقيقه لكنها بهذه الطريقه تحتاج الى شراب سكرى تغمس فيه فاختارى طريقه التسويه التى تناسبك اما التحمير فى الزيت واما لو تخافى الدهون التسويه فى الفرن بدهن الصينيه فقط وافطارا شهيا لكل الاسره | |
|
سنوءة المغرب عضو متألق
المشاركات : 1185 العمر : 43 رقم العضوية : 43 التواجد بالمنتدى : نقاط النشاط : 6107 تاريخ التسجيل : 03/08/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم السادس من رمضان 06/09/08, 12:53 am | |
| بجد اكلك يجنن ياصابر وعجبني اكثر لسان عصفور باللحم المفروم | |
|
saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: رد: افطار اليوم السادس من رمضان 06/09/08, 12:57 am | |
| ماتقلقيش عندى اكلات كتيره حلوه زيك يااستاذه انتى تؤمرى بساحنا نبعتها لحد الجديده مع خالص التحيات | |
|
سنوءة المغرب عضو متألق
المشاركات : 1185 العمر : 43 رقم العضوية : 43 التواجد بالمنتدى : نقاط النشاط : 6107 تاريخ التسجيل : 03/08/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم السادس من رمضان 06/09/08, 01:00 am | |
| وربنا يجعله عامر يا أستااااااااذ صابر | |
|
مروى عضو متألق
المشاركات : 550 العمر : 37 رقم العضوية : 52 نقاط النشاط : 5936 تاريخ التسجيل : 25/08/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم السادس من رمضان 06/09/08, 01:35 pm | |
| | |
|
saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: رد: افطار اليوم السادس من رمضان 06/09/08, 02:08 pm | |
| شكرا لمرورك يامروى مستنيكى على السحور او العشا المعربى ايه رايك | |
|
لمى عضو متألق
المشاركات : 818 العمر : 35 رقم العضوية : 40 نقاط النشاط : 5961 تاريخ التسجيل : 31/07/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم السادس من رمضان 06/09/08, 02:52 pm | |
| | |
|
noormohamed مشرفة المنتديات العامة
المشاركات : 4119 العمر : 36 الدولة : مصر رقم العضوية : 42 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 6257 تاريخ التسجيل : 20/08/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم السادس من رمضان 09/09/08, 10:51 pm | |
| | |
|