saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: افطار اليوم الحادى عشر 11/09/08, 12:05 am | |
| اهلا بيكم فى مطبخ احلام بنوته وفطار اليوم السابع من رمضان
_ بنقدم النهارده
باذنجان بالباشميل+كانيلونى+ ارز ابيض بالشعريه
باذنجان بالباشميل
_ والمقادير
: كيلو باذنجان + نصف كيلو لحم مفروم + بصل + ملح وفلفل + بهارات + زيت ولعمل الباشميل :
كيلو لبن حليب + اربع ملاعق كبيره دقيق + بيضه واحده + ملح وفلفل + سمن او زيت __ طريقه التحضير كالاتى : يقشر الباذنجان ويقطع حلقات ويرش عليه الملح برفق ويترك اكبر وقت ممكن حتى تتصفى منه الماء وفى نفس الوقت لا يتشبع بالزيت اثناء القلى فرش الملح يمنع الباذنجان من شرب زيت التحمير _ بعد ذلك يحمر ويوضع فى مصفاه او على نشاف لامتصاص الزيت منه يدهن اناء الفرن بالزيت ثم يبطن بالباشميل وترص فيه وحدات الباذنجان المقليه ويراعى تقسيم المقدار نصفين _ فبعد رص النصف الاول يوضع اللحم المفروم بعد ان يعصج على النارويفرش فى كامل الاناء فوق طبقه الباذنجان ثم يستكمل رص باقى الباذنجان فوق اللحم وبعدها توضع بقيه الباشميل مع ضرب البيضه ووضعها على وجه الصينيه فوق الباشميل قبل دخولها الى الفرن _ طريقه عمل الباشميل بدون بيض:
تسيح كميه السمن ملعقتان على الاكثر او مثلهما زيت ثم يضاف الدقيق مع التقليب المستمر وشويه ملح مقدار نصف ملعقه شاى وفلفل وبهارات ومع تماسك الدقيق يضاف مقدار اللبن ويدار على النار بالتقليب حتى يغلظ القوام ويتماسك بدون استخدام بيض
طريقه عمل الكانيلونى ( ملفوف معجون الدقيق والبيض محشو لحم معصج)
المقادير :
اربع ملاعق دقيق + بيضتان + ملح وفلفل وبهارات + زيت او سمن + ربع كيلو لحم مفروم معصج بالبصله + صلصه طماطم _ الطريقه:
يذاب الدقيق فى الماء ويوضع عليه الملح والفلفل والبهارات ويضاف اليه البيض ويضرب الجميع باضافة قليل من الماء حتى يصبح الدقيق مع البيض مثل محلول السائل يوضع الزيت او السمن فى طاسه على النار متوسطه وعندما يسخن تضاف كميه قليله من محلول البيض والدقيق وتفرد فى الطاسه مكونه قرصا دائريا رقيق يرفع من النار ويجهز غيره يرفع من النار ويجهز غيره وغيره حتى انتهاء كميه محلول الدقيق والبيض تحشى الاقراص باللحم المعصج وتلف كالاصابع وترص فى اناء الفرن وهكذا حتى نفاذ الكميه ثم تسقى بصلصه الطماطم لتجميل الوجه فقط لا اكثر يعنى قطرات من الصلصه ونحو عشرين دقيقه فى الفرن وبالهنا
_الارز بالشعريه : الطريقه : تحمر ملعقتان من الشعريه ويضاف اليهما الماء والملح وبعد الغليان عدد 2 كوب من الارز وعندما يصل الى مرحله التسويه تهدا النار شمعه ويترك للتشريب والف هنا
والحلو فاكهه الموسم | |
|