saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: افطار اليوم الرابع عشر 13/09/08, 11:26 pm | |
| اهلا بيكم فى مطبخ احلام بنوته ومع افطار اليوم الرابع عشر من رمضان وبيتكون من : فيليه مشوى او ميثون + مكرونه فرن بالبازلاء والكبده + الحلو جلاش بالمكسرات
فيليه مشوى او ميثون المقادير كيلو لحم شمبرى فلتو + بهارات + ملح وفلفل حبة طماطم الطريقه: تفرد قطع اللحم عن طريق دقها بسكين كبير ولكن الى حجم معقول لا يماثل الاسكالوب حتى لا يحترق تتبل قطع اللحم فى الطماطم والملح والفلفل والبهارات وتترك فتره ثم توضع على الشوايه سواء على البوتاجاز او على فرن الشوى وتسوى من الوجهين ولهواه الفيليه الميثون الحار يراعى التتبيل فى الفلفل الاسود من الوجهين بغزاره ولا ينصح بذلك الا لمحبى الحراق فقط _
_المكرونه فرن بالبازلاء والكبده :
المقادير : كيلو مكرونه من اى نوع تفضلين + نصف كيلو كبده + سمن + زيت + كيلو لبن + بيضه + خمس ملاعق دقيق + ملح وفلفل + بهارات + حوالى نصف كوب من حبات البازلاء الطريقه :تسلق المكرونه وتصفى من الماء _ تسلق البازلاء وترفع من الماء _ تقطع الكبده قطع صغيره وتحمر فى السمن وتتبل ويتم تجهيز الباشميل كما علمناكم من قبل بدون بيض _ تدهن الصينيه ويوضع نصف مقدار المكرونه ويضاف اليه نصف الباشميل مع التقليب ويسوى الوجه ثم يوضع الكبده والبازلاء على وجه المكرونه وتفرش ويضاف باقى المكرونه المسلوقه وبعدها يضاف نصف الباشميل المتبقى وتضرب البيضه ويدهن بها وجه الصينيه وتوضع فى الفرن لمده 45 دقيقه وتقدم _ طريقه عمل الباشميل بدون بيض مره اخرى : توضع كميه من السمن او الزيت فى اناء وتسخن ويضاف اليها الدقيق وقليل من الملح مع التقليب حتى يتماسك الخليط ثم يضاف اللبن مع التقليب وقليل من البهارات والفلفل ويدار على النار بالملعقه حتى يغلظ القوام ويرفع من النار ويفضل استخدامه ساخنا حتى يسهل التحكم فيه وفرشه او خلطه مع اى شىء _ الحلو جلاش بالمكسرات : المقادير : نصف كيلو جلاش + مكسرات + سكر+ قرفه + سمن او زيت _ _ الطريقه : يمكنك ان تصنعى وحدات من الجلاش اى كل ورقه او نصف ورقه يوضع فيها مقدار من الحشو وترص وحدها ويمكن عمل صينيه كامله بوضع ورقات الجلاش واحده فوق اخرى مع اضافه سمن او زيت بين كل ورقه واخرى ويوضه الحشو فى المنتصف مضاف اليه القرفه والسكر وبعد التسويه تسقى بالشراب السكرى وطريقه عمله كالاتى : 2 كوب سكر + 3 كوب ماء وتترك على النار للغليان المستمر ثم يضاف عصير ليمونه وقليل من الفانيليا وترفع من النا رولاحظى فى كل الاصناف التى يضاف اليها الشراب السكرى ( الشربات ) اما ان يكون الشراب ساخنا والصنف بارد او العكس يبرد الشراب ويكون الصنف ساخنا ولحظه خروجه من الفرن نرجوا ان تعجبكم مائده اليوم وبالهنا وصوم مقبول | |
|
noormohamed مشرفة المنتديات العامة
المشاركات : 4119 العمر : 36 الدولة : مصر رقم العضوية : 42 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 6257 تاريخ التسجيل : 20/08/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم الرابع عشر 14/09/08, 01:31 am | |
| تسلم الايادى بس ابقى هات حته اوعى تاكل لوحدك انا عينى فيها | |
|
saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: رد: افطار اليوم الرابع عشر 14/09/08, 02:03 am | |
| بعدين تتعودى على طبخى وتاخدى على كدهطب فى رمضان ممكن علشان الثواب والحسنات اوكلك بس بعد كده تعملى ايه؟ | |
|
saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: رد: افطار اليوم الرابع عشر 14/09/08, 02:03 am | |
| بعدين تتعودى على طبخى وتاخدى على كدهطب فى رمضان ممكن علشان الثواب والحسنات اوكلك بس بعد كده تعملى ايه؟ | |
|
سنوءة المغرب عضو متألق
المشاركات : 1185 العمر : 43 رقم العضوية : 43 التواجد بالمنتدى : نقاط النشاط : 6107 تاريخ التسجيل : 03/08/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم الرابع عشر 14/09/08, 04:01 pm | |
| ياساتر عليك كل يوم تعمل فطار وتاكله لوحدك ولا مرة اديتني ولو حثة بسيطة من اكلك الحلو ذا كل ذا بخل ؟ تسلم ايديك يا طاهي | |
|
noormohamed مشرفة المنتديات العامة
المشاركات : 4119 العمر : 36 الدولة : مصر رقم العضوية : 42 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 6257 تاريخ التسجيل : 20/08/2008
| موضوع: رد: افطار اليوم الرابع عشر 14/09/08, 06:52 pm | |
| شوفتى يا سنوءه كل مره ياكل لوحده بس احنا عينا فيها وخليه بقى ياكل بالهنا والشفا | |
|
saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: رد: افطار اليوم الرابع عشر 15/09/08, 01:52 am | |
| ياسنؤه مااقدرش ابخل عليكى بس انا عارف انك صايمه والتوقيت بيفرق ادى كل الحكايه | |
|
saber_200737 مدير المنتدى
المشاركات : 8501 العمر : 44 الدولة : مصر رقم العضوية : 15 التواجد بالمنتدى : الاوسمة : نقاط النشاط : 22214 تاريخ التسجيل : 13/07/2008
اضافات sms:
| موضوع: رد: افطار اليوم الرابع عشر 15/09/08, 01:55 am | |
| يانووووووووووور انتى عزمتينى على نص زيتونه انا بقى ح اعزمك على خروف محمر | |
|